12 de desembre 2006

Prometeu


Prometeu ha sigut el Déu benefactor de la humanitat. Prometeu va furtar el foc i la sabiduria dels tallers de Hefest i Atenea respectivament, amb aço l'home adquirix els recursos necessàris per a sobreviure. Pero Zeus al adonar-se del robatori de Prometeu el castiga per a tota l'eternitat i als hómens ens duu tres desgrácies, per una part la carn, que al menjar-la ens farem mortals, per l'altra part el treball, ja que al ser poseedors del foc que crema i destrueix, tenim que treballar per a compensar-ho ( una vegada gastada la llenya al foc, hi ha que treballar per a aconseguir-ne més) i l'últim castig diví va ser la dona perfecta, Pandora, adornada amb el millor dels deus i deeses. Amb la dona van arribar tots els mals del món segons la visió missògina de la cultura grega. Una vegada més, com en moltes ocasions, se'n fa mostra que lo bó sempre ve acompanyat de lo roïn, en aquest cas el progrés coma orige tant de coses bones com a la fi dolentes per als hómens.

En New York, en el famós edifici Rockefeller Center, situat en la Quinta Avinguda, es pot observar a Prometeu en una estatua daurada simbólica davant la font de l'edifici. Sota l'estatua hi ha inscrits uns versos del famós dramaturg Esquil. Jo me'n vaig voler fotografiar davant l'estatua pero no es podia accedir a causa d'unes obres. ¡¡Mireu el que pugueu en aquesta foto !!

2 Comments:

At 6:52 p. m., Blogger denisace said...

Helena, debo confesar que sales muy bien, eso quiere decir que prometeo no sale! Bueno, estando aquí te deseo "felices fiestas"!!

 
At 6:53 p. m., Blogger denisace said...

Helena, debo confesar que sales muy bien, eso quiere decir que prometeo no sale! Bueno, estando aquí te deseo "felices fiestas"!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home